maj 2016

Starbucks

Idag när jag var klar med jobbet tog jag och L en promenad (igen) runt söder och försökte hitta ett mysigt café att fika på. Såklart var alla smockade med folk, helst ville vi sitta runt Nytorget men det var bara att tänka om. Så det blev Starbucks på Götgatan istället. Väldigt bra läge men oj vad överskattat det caféet är ändå, inte gott kaffe och tyvärr inte goda bakverk heller. Men trevlig personal iaf. Gillar Starbucks så fort man kommer utanför Sveriges gränser, då är det säkert också bara för att man känner sig som en karaktär i någon romantisk komedi, men här finns det många andra caféer som jag föredrar. 

Denna bild är så rolig för den beskriver exakt hur det alltid ser ut när jag och Ludvig fikar någonstans, jag tar alltid något med grädde eller något som har något krämaktigt, bakelse, kladdkaka, cupcake... Och han kör alltid på en kanelbulle. 

Som sagt, plus för läget mitt på Götgatan och för att man på uteserveringen sitter upphöjd på en inbyggd bänk i fönstret....
Nu ska vi laga en sommarmiddag och sedan repa in låtar några låtar vi ska spela i helgen.

 

Tags: 


Måndag

Idag njöt vi i fulla drag av den fantastiska kvällen och kvällssolen. En vän, Axel Fagerberg hade examenskonsert på Fasching och vi tog en promenad dit. Älskar att bo på söder för jag tröttnar aldrig på att gå runt här och i kvällssolen var det så skönt, och varmt. Väl framme mötte vi upp Emma & Wide och såg konserten som var så SJUKT bra. Efteråt tog vi en ytterligare en promenad hem och det var fortfarande lika varmt (!).. Nu är sommaren här alltså! 

Som sagt, otroligt himla bra och inspirerande konsert. Så kul! 

Jag hade på mig min nya fina jacka dagen till ära. Fick också denna snygga väska av Emma, tyvärr syns inte väskan alltför mycket på denna bild.

Sommarkvällar i Stockholm är något speciellt. 

Vi stannade till vid Slussen innan vi skulle promenera hem åt olika håll... Titta hur fint det är med vattnet och alla fina byggnader bakom. Dock är Slussen i övrigt inte jätteglammig just nu då de bygger om så mycket men åt detta håll är det ännu fint. Likaså människorna på bilden! 

Nu är vi hemma och ska äta jordgubbar och grädde samt jobba undan lite mail och dyl. Natti natti!
 


Hemmakväll och Mall of Scandinavia

I går kväll längtade jag efter tjejsnack och att bara sitta i en soffa utan att göra något speciellt. Därför gick jag och köpte lite plockmat och begav mig hem till Carro, Emil var likt min käresta iväg på gig, så det blev tjejsnack deluxe. Kvällen blev precis så skön som man vill att en hemmakväll ska vara. Prat, skratt och goda smaker. När klockan närmade sig 00.00 orkade jag inte ta tunnelbanan hemåt så jag stannade kvar över natten och sov som en stock på soffan tills deras dotter väckte mig imorse.

  

En del av plockmaten som tyvärr inte ser så lockande ut på bild, men gott var det... 

Efter frukost tog vi en lååång sväng till Mall of Scandinavia, har ni inte varit där: ÅK DIT!! Så roliga butiker, restauranger och hela gallerian är verkligen fin. På bilden ovan sitter vi på Klang där vi tog varsitt glas bubbel för att fira låtsläppet... 

Efter en stund joinade även Ludvig och Emil som kom från Helsingfors och Bredsele... Vi gick runt några timmar till allihopa och sen begav vi oss hemåt åt varsitt håll..

   

Och när vi kommer hem överraskar Ludvig mig med flera presenter (!) som han köpt i Finland, bla. denna jacka som jag så himla snyggt (inte) matchat till träningsshorts på denna bild .. Men så fint av honom...  Nu ska vi köra en till plockmatskväll och kolla på film. Älska!!
 


WOW!!

Är heeelt tagen av den respons jag under gårdagen fick uppleva. Känns faktiskt otroligt jobbigt att inte kunna tacka var och en som delat låten, köpt den eller bara skrivit peppande ord till mig. Helt fantastiskt! 

Utöver det så är det också ett stort antal människor som jag ska tacka för all involvering i låt, video, hemsidor ja, allt som ni kunde se igår och det kommer jag göra i inlägg framöver... Att tacka och nämna alla i ett inlägg skulle nog bli ungefär lika långt som bibeln så vi börjar med några stycken... 

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg är upphovsmännen bakom låten Tobias Grenholm och Sandra Nordström... Fantastiska låtskrivare och fantastiska människor som verkligen prickat in exakt den musik jag vill göra. TACK! 

På posten producent för videon och ansvarig kring allt som har med själva låtsläppet att göra hittar vi Erik Linder. Entreprenören, artisten och ja, en av de mest positiva och peppande människorna ni kan hitta. De gånger jag och alla andra velat ge upp, vilket hände antalet gånger under exempelvis videoinspelningen (bla. då det blev utryckning pga rökmaskinerna), var det en person som var lika glad som om han vunnit på lotto, det var Erik. TACK FÖR ALLT,  både för jobb, vänskap och asgarv. Nedan ser ni en bild från i dagen innan släppet runt 03.00 efter flera dygn av för lite sömn, därav den fräscha uppsynen. 

 

 När det kommer till hemsida och denna lilla nedräknings-kampanj vi drog igång dagarna innan släppet har Balder Produktion AB dragit ett otroligt lass. Med mina kära svärföräldrar (om man nu säger så innan giftermål) Cathrine och Hasse Jerner i spetsen tillsammans Fredrik. De har jobbat över många kvällar och fixat och trixat så att jag ska bli nöjd. Så oerhört snällt och fint och något jag är sååå tacksam över. Ni är bäst!! 

Det är som nämnt mååånga fler som ska tackas men det finns några till som jag vill passa på att tacka idag och det är min kära familj som trott på mig, stöttat mig och servat med allt för att underlätta processen... Min älskade pappa har drivit på det här lika länge som jag och bara det är ju värt något som jag inte kan betala tillbaka.. Sedan har vi också min älskade älskade Ludvig som fått sitta många nätter med en otröstlig tjej som varit ledsen eller upprörd över (oftast små) problem och omöjlig att prata med. Han har lagt ner så mycket energi på att peppa mig, lösa problem, åka runt och fixa saker, prata med folk, ja listan är så lång att den skulle uttråka er.... Är så tacksam för honom i mitt liv. 

Det är fint att få känna tacksamhet och igår och idag har min varit så stor som aldrig förr. Återigen tack till er alla som delar och köper låten. WOW! Slänger också in en liten uppmaning om att ni som inte har köpt låten gärna får göra det. Vi ligger ännu tvåa på itunes lista och det är inte långt till första platsen. Önskar er alla en fantastisk lördag. Och TACK återigen. 

Tags: 


I'm Not Your Lady

I'm Not Your Lady - Spotify

Efter två år är den äntligen ute. Efter två år av motgångar och medgångar. Efter två år av blod, svett och tårar. 

Den här låten betyder oerhört mycket för mig först och främst för att det är min första singel, men också för att dess text & innebörd har peppat mig och fått växa i kapp med mig även under denna resas gång. I början tänkte jag mest att låten handlade om killar som tar tjejer för givna och inte fattar att det faktiskt krävs lite ansträngning ibland…Och det handlar den såklart också om för, det kan vi nog alla skriva under på, att det finns killar som inte fattar att de behöver offra vissa saker eller ändra vissa saker hos sig själva när de är med någon, likaså som det finns tjejer som även de behöver ändra sig ibland. 

Men för mig handlar I’m not your lady om att inte låta någon annan någonsin berätta för dig hur du ska vara, hur du ska bete dig eller vad du ska göra för att lyckas med något eller bli omtyckt. Jag är, speciellt efter dessa två år, så trött på dessa människor som alltid tror sig veta bättre än mig att jag blir provocerad bara av att skriva om det. Att lyssna på råd från andra höll ett tag på att ta sönder mig innan jag insåg att det jag tycker och känner är det rätta. Att jag måste utgå ifrån min magkänsla i alla beslut som gäller mig själv. Visst kan det finnas råd som är bra och som man kan ta till sig men när råden går emot allt du tror på och känner för så måste man bara strunta i det, vem det än är som säger det.

Den här låten är för mig därför ett stort HAHA till alla som inte trott på mig, skrattat åt mina idéer eller åt mig, lovat saker och lurat i mig saker som aldrig blivit av ….. Den här låten ska jag, och vill även att du, ska lyssna på innan ett möte, en dejt, ett tal i skolan eller egentligen innan vad som helst för att kunna känna att du har en plats i det sammanhanget, du är lika viktig som alla andra som är där och ingen har rätt till att trycka ner dig med en blick, ett ord eller ett skratt. Jag vill att man ska lyssna på I’m not your lady och känna att, som Grynet så fint sa det en gång i tiden, jag tar ingen skit!!!

DENNA LÅT HADE INTE FUNNTIS UTAN ETT STORT ANTAL MÄNNISKOR SOM KOMMER ATT NÄMNAS I ETT SENARE INLÄGG. VILL DOCK NÄMNA TOBIAS GRENHOLM OCH SANDRA NORDSTRÖM SOM SKRIVIT OCH SKAPAT  I'M NOT YOUR LADY.