mars 2017

Keep On!!!!

IDAG ÄR DEN TILLGÄNGLIG FÖR ER ALLA ÖVERALLT!!! HOPPAS NI GILLAR DEN LIKA MYCKET SOM JAG. Om ni tycker om den så dela, lyssna och sprid gärna ordet. <3 Jag ska njuta av en dag fylld av lugn och vackra miljöer! 

Tags: 


Keep On-Upplevelse 3

Okej, sista personen får ge sin tolkning idag innan release. Ska bli så spännande att se vad ni tycker om låten imorgon. Jag befinner mig just nu påväg till Verbier där jag ska ha en liten semesterweekend. Kommer i helt rätt tid eftersom mina senaste veckor varit lite för intensiva. Iallafall, här kommer nästa tolkning: 

Vad handlar Keep On om för dig? 

För mig handlar den lite om hopp. Att ingenting är hopplöst i en relation vilken det än må vara och att om de inblandade har en grundstomme av kärlek så kommer det att bli ljust igen. Livet består av svåra och goda stunder och vet man det kan man ta sig igenom en mörk tid och bära varandra samt påminna sig om att på andra sidan av den mörka tiden kommer relationen blivit ännu starkare med en ny kärlek. 

När jag läser texten så inser jag att låten handlar om en situation i livet där man måste ta ett beslut om värdet av att forsätta tillsammans, det kan som sagt gälla för vilken relation som helst. Att man ser tillbaka, analyserar, och sedan i ödmjukhetens stund inser att det svåra ger relationen en djupare dimension och förståelse. 

Vad får du för känsla av låten? 

För mig ger den hopp och en känsla av att det finns ljus även i de mörkaste stunder. Det finns alltid ett slut på den mörka tunneln hur mörk den än känns.  

Tags: 


Keep On - upplevelse 2

God morgon!

Bara två dagar kvar till release och det är även dags för nästa person att ge sin tolkning av låten, denna gång är den en kille som delar med sig av sina tankar (lämnar honom anonym dock). 

Vad är din upplevelse av låten?

Från första början ger låten ett väldigt sorgligt intryck. När väl man lyssnar på texten får man ju veta att det är en låt som handlar om att fortsätta. Jag tycker att låten beskriver denna känsla väldigt utförligt. Texten går att relatera till, och melodin är i rätt sinnesstämning för sådana situationer man befunnit sig i.

Vad får du för känsla av Keep On?

Det fina med låten är att den går från en hopplös känsla till en positiv sådan. Jag kunde under låtens gång absolut tänka tillbaka på situationer jag själv befunnit mig i. Låten ger liksom en käftsmäll till idén att ge upp saker väldigt enkelt och inte kämpa för något eller någon. Många kan behöva lyssna på denna låt för att förstå att ingen har det enkelt, och att det ofta är värt att försöka lite extra. 

 

 

Tags: 


Keep On-Upplevelse 1

 

Eftersom jag släpper Keep On på fredag så har jag nu inlett en liten inläggsserie där jag kommer skriva ut hur folk som hört låten upplever den och vad de tänker om den. Jag har som ni vet delat med mig av vad den handlar om för mig i tidigare inlägg men idag tänker jag dela med mig av en annan bild som jag fått. Jag frågade nämligen Kim som är praktikant hos oss just nu vad hon tänker om Keep On och hon svarade såhär: 

Vad tänker du att låten handlar om? 

Jag kommer direkt att tänka på relationen man har till sig själv, jag ser framför mig hur man kanske står framför spegeln och pratar med sig själv när man fått höra att andra inte tror på en eller gillar en. Den skulle även kunna vara om en syskonrelation. Som att man vuxit upp ihop och bråkat en hel del och mycket under åren men sedan kommer till en punkt där man plötsligt hittar en nära och fin relation eftersom kärleken man har till varandra betyder mest. 

Vad får du för känsla av Keep On? 

Den känns lite som någon form av käftsmäll eller wake up call, att man måste tro och lita på sig själv. Det finns en textrad i första versen som lyder "Everyone else is gone" och så är det faktiskt eftersom man i relationen till sig själv bara har sig själv och ingen annan. 

När kommer du lyssna på den här låten? 

Den här låten kommer finnas i mina Girl Power-listor och jag kommer lyssna på den när jag behöver en liten ego-boost. Även fast Keep On är en lugn låt så ger den lite samma feeling som Miriam Bryants tolkning av "Allt jag behöver". 

 

 

Tags: 


Kort vecka

De senaste veckorna har verkligen livet kommit emellan så jag har inte bloggat alls. Både jobbiga och roliga saker har tagit upp min tid men så är det ibland. Denna vecka blir en kort vecka rent jobbmässigt då jag åker till Verbier på torsdag för en liten weekend. Ska bli helt underbart eftersom de senaste veckorna varit oerhört intensiva. 

Vi har haft besök av James, en kompis till Ludvig som han lärde känna under sin tid i LA. Sjukt kul har det varit och bra för mig att prata lite mer engelska, händer tyvärr inte så ofta längre så jag tog alla chanser jag kunde att prata. Det körde ihop sig ibland såklart men James var hur chill som helst så det var lugnt, mer jobbigt inför Ludvig nästan som känner mig och ser när jag inte får fram det jag vill haha. 

I lördags blev det det årliga west coast-giget i Köping. La upp klipp på min instagram om ni vill höra. Skitkul som vanligt även om jag var sliten i halsen, också som vanligt...

Eftersom det var fullt upp med gig i lördags passade vi igår på att fira våfffeldagen en dag för sent. Ludvigs farmor och farfar bjöd oss på detta och det satt som en smäck efter nedriggning (som jag dock inte hjälpte till med haha). 

Och igår eftermiddag begav vi oss till Stockholm med denna bukett i knät. Malin har fyllt år så vi åkte hem till henne och Frida på lite kvällsfika, alltid lika roligt och trevligt!! 

På kvällen la vi oss tidigt och tittade på film innan vi somnade, perfekt söndag. 


KEEP ON!!

 

Om en vecka släpps Keep On! Jag älskar verkligen den här låten och den berör mig på ett sätt som inte många låtar brukar göra. Det är någonting med den vemodiga känslan som sätter sig fast, längtar tills ni får höra!! 

Nedanför bilden kan ni läsa hela låttexten på låten som ett litet smakprov! 

Upphovsmän till Keep On är Tobias Grenholm (ständiga klippan när det gäller mina låtar), Christos Gontevas (som också sjunger den med mig) och Robert Bohlin samt lilla jag på ett litet litet hörn hehe. Här kommer texten så ni får en känsla för vad den handlar om: 

 

We stand by the beach line, watching the turn of tide, guess we are close to the end 

Everyone else is gone, a cold breeze is coming on, why are we here again 

We've had our share of the darkest nights, away from the city lights

And it would just, be sad, if this is the curtain call while we haven't seen it all

 

We gotta keep on, we gotta keep on, fighting the hands of time

Raindrops keep falling down 

We gotta keep on, we gotta keep on, nothing can stop us now, if we don't turn around

We gotta keep on 

 

I look back on way back when, we'd never felt the pain, tearing us down this way

But it takes some rain to grow a flower this beautiful, we gotta keep holding on 

We've had our share of the darkest nights, away from the city lights

And it would just, be sad, if this is the curtain call while we haven't seen it all

 

We gotta keep on, we gotta keep on, fighting the hands of time

Raindrops keep falling down 

We gotta keep on, we gotta keep on, nothing can stop us now, if we don't turn around

We gotta keep on 

 

I'm not trying to tell you, things will be easier from this moment on

But now I can ensure you, I know we can make it 

If we keep holding on 

People keep telling us we should let go, no no no

All this pain, all the things that we've gone thorugh 

It makes us stronger 

 

We gotta keep on, we gotta keep on, fighting the hands of time

Raindrops keep falling down 

We gotta keep on, we gotta keep on, nothing can stop us now, if we don't turn around

We gotta keep on 

We gotta keep on 

Tags: 


Keep On Musikvideoinspelning

I måndags och tisdags var det dags för musikvideoinspelning för Keep On som släpps 31a mars (videon kommer några veckor senare). Låten är en ballad och också en duett mellan mig och Christos Gontevas som är en sångare av världsklass alltså. Fun fact är att jag åkte och spelade in min sång igen när han hade lagt sin bara för att hans var så otroligt bra, haha. Låten handlar (för mig) om en relation där man gått igenom mycket tunga och jobbiga grejer men ändå väljer att vara med varanda till sist trots att ingen annan tror på relationen. Alltså något som jag tror ganska många känner igen sig i vare sig det gäller en kärleksrelation eller annan relation. 

För videon hade jag en vision om att det skulle vara ett par i fokus där man får se deras jobbiga stunder men även det fina de haft och försöka bygga en story kring detta. Som vanligt var det Erik som filmade och vi jobbade fram hela videon tillsammans, förra gången på Lady-videon hade jag väldigt tydliga bilder för hur jag ville ha det men denna gång spånade vi mycket ihop och alla idéer som jag spottade ut förfinade Erik och sedan hade vi till slut en story. Jag hade också pratat med många vänner som fick lyssna på låten och säga hur de tänkte att videon skulle se ut så där fick vi också lite inputs på vilken slags känsla man skulle utgå ifrån. 

I videon spelar Tom Ljungman min kille och det var en sån lättnad att ha honom med eftersom han livnär sig på skådespelandet, en annan har ju bara gjort lite skolmusikaler back in the day så mitt skådespeleri är ju inte på topp så att säga, men eftersom Tom var med gjorde han ett superjobb och coachade mig så att jag kunde få fram alla känslor som behövdes. Ska verkligen bli spännande att se. 

Första dagen spelade vi in ute på en äng, likadant som i Lady videon så frös jag/vi nästan ihjäl, när man står där på ängen i en liten klänning och det snöar och blåser är man inte kaxig alltså. Mot slutet var vi tvunga att bryta för att jag började skaka helt okontrollerat, lite obehagligt men vi hade typ fått alla bilder vi behövde så det gjorde inget att vi bröt för dagen. Andra dagen spelade vi in i Lovisas (Ludvigs kusin) lägenhet som hon så himla gulligt lånat ut. Där blev det alltså alla "kärleksscener" där vi typ sitter i soffan och ser kära ut samt alla bråkscener där vi nästan slåss. Puh alltså, skitkul men svårt att agera ut allt. 

Lägg märke till Eriks fina hemmabyggda ställning på bilden ovan, för att kunna få en vinkel rakt ovanifrån så var han tvungen att bygga denna och även låna Lovisas golvmopp som stöd. Haha!

Malin, Carro & Kim kom förbi och Kim tog denna bild när Tom förklarar för mig hur jag ska tänka när jag ska springa runt och låtsas vara stressad. Så gulligt av dem att komma och hjälpa oss, Kim fick till exempel sköta ljuset när vi skulle fakea en soluppgång... :) 

I den här videon kommer ni alltså se mig både arg, kär och ledsen. 

Erik var som vanligt en klippa med en positivitet som aldrig sviker. Helt sjukt alltså, han var ute i kylan mest av oss alla, bar mest grejer och fixade mest grejer samtidigt som han får oss alla att bli glada. Helt fantastiskt faktiskt!

Längtar så efter att se resultatet, jag har inte sett någonting själv heller denna gång!! 

 

Tags: 


SELF MADE

Från och med idag kan ni rösta på mig i den första internationella talangtävlingen någonsin! Japp, jag är alltså med i en musiktävling!! Kan knappt fatta det själv, har alltid backat på såna här grejer tidigare trots att många uppmanat mig att göra typ Idol m.m, men det har aldrig känts rätt eller som en grej för mig. Denna gång fick jag dock höra det från så många håll och jag kände någonstans i magen att jag kanske skulle testa detta ändå, trots att mina första tankar var att folk skulle tänka "Vem tror hon att hon är?" eller "Men lilla gumman, tror du att du kommer gå långt i detta?" osv. Men efter pepp från diverse håll så kände jag att jag får försöka strunta i de tankarna och bara köra på, jag är ju som sagt en stark förespråkare för att lita på magkänslan och trots mina orostankar så kändes det ändå rätt i magen den här gången. 

Själva tävlingen är Ash, ni vet han som ligger bakom bla. Avicci, nya projekt och detta är alltså världens första internationella talangtävling. Uppdelad i flera olika steg där det första är det jag länkar till längre ner "Audition Stage" där alla som är med laddar upp ett audition-klipp på när man sjunger. Därefter är det upp till folket att rösta på vilka som ska gå vidare. Och därför fattar ni också att jag kommer skriva, peppa och be alla att dela och rösta på mig. Vill egentligen inte hålla på och "tvinga" er eller alla mina vänner att rösta men jag kör på nu och går in för det här så då får jag tänka bort även de tankarna. Efter det här första steget så går 21 st vidare till nästa steg som handlar om att utveckla sitt artisteri och sitt eget varumärke, sedan väntar ytterligare några steg och till sist är det en stor final på Gröna Lunds stora scen den 25e maj. Vinnaren får ett skivkontrakt med Ash, management samt 225 000 kr.

Så sjukt att detta kommer nu när jag har typ 150 andra grejer att göra, läs släppa en singel samt spela in musikvideo (imorgon för övrigt) men jag gillar verkligen den här idén och tror på att det är något helt nytt! 

Så, OM ni vill hjälpa mig att gå vidare så är jag mer än tacksam om ni skulle vilja gå in och rösta på mig, länken finns här under. Om ni också har lust och ork så dela gärna med er på Facebook eller instagram så att era vänner och bekanta också kan rösta, eller nämn det för de ni har runtomkring er. Whatever is fine. Är tacksam för all spridning jag kan få. Men som sagt, vill inte att någon ska tycka att det är jobbigt. Vore dock otroligt kul att se var detta kan leda trots att jag ärligt talat är lite rädd också. :) 

KRAM TILL ER ALLA DENNA SÖNDAG! 

 

 

En bild från en glad stund när vi spelade in Lady-musikvideon. 

Tags: 


Ny vecka

Hallå på er. 

Eftersom jag inte bloggat på väldigt länge så kommer här lite i punktform vad som hänt sen sist: 

 

-Jag har jobbat mycket, vi har dragit igång en kampanj på NK Manlig Depå vårat herr-varumärke Jack Black så jag är där 3 dagar i veckan och står och pratar om våra produkter. Kom förbi! 

- Har haft reunion nr2 med gänget. Det blev nästan roligare än förra gången och denna gång gick jag och la mig vid 07.00 så det blev alltså en längre kväll än förra gången. Vi var ett gäng som sov kvar och jag vaknade helt pigg efter 3 timmars sömn vid 10 så jag gjorde lite frukost till alla innan vi begav oss åt varsitt håll. Både mycket skratt men också lite mer deep talk som jag älskar. 

-Har hunnit bli förkyld igen, precis när jag börjat springa och träna lite smått, klassiskt. 

-Åkt och kört en massa bil då jag haft utbildningar och butiksbesök i Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Enköping

-Firat Ludvigs farmor och farfar som fyllt 85 respektive 90 år (!!), vi hade ordnat med en överraskingsfest i fredagskväll som blev jättelyckad! 

-Varit på Alex & Sigges show på Rival. Den var jättekul ibland och rätt tråkig ibland så den får en 3a av 5 från mig. Man kan säga att det var som ett live-poddavsnitt. 

-Hunnit lägga ny sång och gå ut med att jag släpper nästa singel Keep On den 31a mars!!! Helt klart den roligaste punkten av alla. Denna gång blir det även musikvideo och där är vi i full gång med planering. Jag kommer skådespela en hel del mer i denna video så jag är både nervös och taggad på utmaningen. Senare i veckan kommer ett inlägg om låten. 

Hittade den här bilden häromdagen och blev helt kär i denna fasad. SÅ FINT! 

Älskar att CLIF Bar är ett av våra varumärken. De är dom absolut godaste barsen jag ätit, utan tvekan. Köp det nästa gång ni behöver något mellanmål. 

 

Fotade ingenting under 90-årsfesten förutom denna bild på mig, Ludvig och Wide samt den ni ser här under. Som vanligt ångrar man sig när man inte fotat ordentligt.