Outfits

MUSIKVIDEOINSPELNING

 

Tänkte skriva ett första inlägg om inspelningen av musikvideon, kommer skriva om detta fler gånger då det finns tusentals bilder och filmer som är roliga att visa men jag börjar lite smått idag. Videon är inspelad i KMV-lokalen i Köping som hade allt det som jag letade efter när det gällde location. Vi ville ha en kall, rå industrikänsla och när vi hittade denna lokal visste vi direkt att vi skulle vara där… 

 

Vi spelade in allt på två dagar, första dagen från 12-03.00 och andra dagen 08.00-16.00… Plus en dags förberedelser också. Det var tufft och mycket att fixa med ljussättning, rökmaskiner samt alla kläder, mat, snacks, kaffe osv. Så efter dessa dagar var vi helt slut. Speciellt efter att ha filmat första dagen till 03.00 och sen upp igen tidigt för att köra på igen. Allt gick inte heller helt på räls… Vid en tidpunkt triggade rökmaskinerna igång brandlarmet, så det blev utryckning och en låååång väntan på att få spela in igen då vi förlorade massor med tid. Ett tag var det inte ens säkert att vi kunde fullfölja det hela. Kaos. Att brandlarmet gick var dock konstigt då vi informerat om exakt vad som skulle användas och vad vi skulle göra till dem vi hyrde lokalen av men detta hade tydligen inte kommit fram till förvaltaren av lokalen, knasigt nog. Vi fick till slut filma igen efter fem timmar med villkoret att någon sov kvar i lokalen på natten, och detta tog Ludvig på sig, stackarn alltså. 

 

 

Mot slutet av kvällen/natten när vi skulle spela in de så kallade regnscenerna mötte vi nästa problem, rökmaskinen vi använt hade slut på rök OCH vattenspridaren vi använde gick sönder… Då var vi många på bristningsgränsen och jag som varit dyngsur i ungefär 4 timmar var inte glad över att vara så sjukt kall så länge. Finns ganska ”roliga” filmer på detta när jag står gråtfärdig som ett barn och skakar av kyla som jag tänkt visa en film på någon gång snart. Trots alla problem fick vi ändå till slutresultatet tack vare allas stora engagemang. Är så tacksam för hjälpen som min mamma, Alma och Ludvig bidrog med under hela tiden, dansarna Naomi & Gabbi som kämpade sig igenom tagning efter tagning och till Erik som aldrig slutade peppa oss när vi bara ville sluta.

 

Nedan kommer ett låååångt bildregn på hur det såg ut. Vi fick också massor med hjälp från Niklas Hoxell och MusikEvent Köping, Robbin Grelsson som helt gratis kom och hjälpte till i många timmar, Ludvigs mamma Cathrine som fixade lunch och som tillsammans med Wille hjälpte till att torka upp vatten sent in på dygnet samt svetsarna Fredric Larsson, Peter Ringsäter & Tefik Zekaj från Astar som förhöjde musikvideon rejält med sitt eldregn. TACK!! Har som nämnt jäääättemånga bilder och filmer så ni kommer få se ännu mer av detta framöver. Men vi börjar såhär: 

 

Robbin, Erik & Ludvig under uppriggningsdagen. 

Jag klipper till massa svarta sopsäckar som vi tejpade för fönstren med, Robbin och Ludvig fick klättra upp på taket (!) för att fixa detta. Läskigt!! 

Kollar ljussättning. 

 

Bästa Naomi och Gabbi <3 

Denna gasmaskin gjorde glöden 1500 grader varm, så här var jag ganska nervös trots att jag stod så pass långt bort. Fick en liten glödbit (eller vad man nu kallar dem, haha) på foten och även fast den hunnit svalna var det inte skönt. Stackars Erik fick också en del på sig. 

Här var vi ganska så stressade och oroliga, haha. Något komiskt över denna bild också... Men vi fick iallafall bjuda brandmännen på kaffe eftersom de blivit avbrutna mitt i eftermiddagsfikat pga detta larm. 

Jag och min bästa Alma som hjälpte till med allt. Hon är grym att ha med i dessa sammanhang, löser problem och kommer på idéer som höjer nivån. Mina byxor sprack tillexempel under ett danssteg (haha, händer mig jämnt så ingen big surprise direkt... ) , då är det hon som fixar och gör så att hålet lagas. Hennes humör var på topp hela tiden, som man ganska tydligt ser på denna bild. 

HAHA alltså den här bilden skrattar jag ihjäl mig åt. Ser verkligen ut som en dränkt katt, och det var jag också. Genomfrusen runt klockan ett på natten i väntan på nästa tagning och inte supertaggad på livet överhuvudtaget. 

Och så avslutar vi med denna bild från mitt livs kanske bästa och godaste lunch. Allt var inspelat, nedriggat och klart. Då åkte vi hem till Ludvigs föräldrar och åt, lättade och hur trötta som helst. 

Återigen TACK till alla som hjälpte till med inspelningen och kämpade och slet. Och tusen tack till Carro för lånet av kläder och outfits. 


Måndag

Idag njöt vi i fulla drag av den fantastiska kvällen och kvällssolen. En vän, Axel Fagerberg hade examenskonsert på Fasching och vi tog en promenad dit. Älskar att bo på söder för jag tröttnar aldrig på att gå runt här och i kvällssolen var det så skönt, och varmt. Väl framme mötte vi upp Emma & Wide och såg konserten som var så SJUKT bra. Efteråt tog vi en ytterligare en promenad hem och det var fortfarande lika varmt (!).. Nu är sommaren här alltså! 

Som sagt, otroligt himla bra och inspirerande konsert. Så kul! 

Jag hade på mig min nya fina jacka dagen till ära. Fick också denna snygga väska av Emma, tyvärr syns inte väskan alltför mycket på denna bild.

Sommarkvällar i Stockholm är något speciellt. 

Vi stannade till vid Slussen innan vi skulle promenera hem åt olika håll... Titta hur fint det är med vattnet och alla fina byggnader bakom. Dock är Slussen i övrigt inte jätteglammig just nu då de bygger om så mycket men åt detta håll är det ännu fint. Likaså människorna på bilden! 

Nu är vi hemma och ska äta jordgubbar och grädde samt jobba undan lite mail och dyl. Natti natti!
 


I'm Not Your Lady

I'm Not Your Lady - Spotify

Efter två år är den äntligen ute. Efter två år av motgångar och medgångar. Efter två år av blod, svett och tårar. 

Den här låten betyder oerhört mycket för mig först och främst för att det är min första singel, men också för att dess text & innebörd har peppat mig och fått växa i kapp med mig även under denna resas gång. I början tänkte jag mest att låten handlade om killar som tar tjejer för givna och inte fattar att det faktiskt krävs lite ansträngning ibland…Och det handlar den såklart också om för, det kan vi nog alla skriva under på, att det finns killar som inte fattar att de behöver offra vissa saker eller ändra vissa saker hos sig själva när de är med någon, likaså som det finns tjejer som även de behöver ändra sig ibland. 

Men för mig handlar I’m not your lady om att inte låta någon annan någonsin berätta för dig hur du ska vara, hur du ska bete dig eller vad du ska göra för att lyckas med något eller bli omtyckt. Jag är, speciellt efter dessa två år, så trött på dessa människor som alltid tror sig veta bättre än mig att jag blir provocerad bara av att skriva om det. Att lyssna på råd från andra höll ett tag på att ta sönder mig innan jag insåg att det jag tycker och känner är det rätta. Att jag måste utgå ifrån min magkänsla i alla beslut som gäller mig själv. Visst kan det finnas råd som är bra och som man kan ta till sig men när råden går emot allt du tror på och känner för så måste man bara strunta i det, vem det än är som säger det.

Den här låten är för mig därför ett stort HAHA till alla som inte trott på mig, skrattat åt mina idéer eller åt mig, lovat saker och lurat i mig saker som aldrig blivit av ….. Den här låten ska jag, och vill även att du, ska lyssna på innan ett möte, en dejt, ett tal i skolan eller egentligen innan vad som helst för att kunna känna att du har en plats i det sammanhanget, du är lika viktig som alla andra som är där och ingen har rätt till att trycka ner dig med en blick, ett ord eller ett skratt. Jag vill att man ska lyssna på I’m not your lady och känna att, som Grynet så fint sa det en gång i tiden, jag tar ingen skit!!!

DENNA LÅT HADE INTE FUNNTIS UTAN ETT STORT ANTAL MÄNNISKOR SOM KOMMER ATT NÄMNAS I ETT SENARE INLÄGG. VILL DOCK NÄMNA TOBIAS GRENHOLM OCH SANDRA NORDSTRÖM SOM SKRIVIT OCH SKAPAT  I'M NOT YOUR LADY.